Dåp


Dåpen er en av de store dagene i familien. Dåpsdagen er en markering og feiring av barnet som er født. Men den er noe mer. Dåp er ett av kirkens to sakrament. Det er en hellig handling kirken utfører på oppdrag fra Jesus. 

Velkommen til dåp i kirkene på Senja!

Når du lar barnet ditt døpe, legger du det i Guds hender. Det blir Guds barn, og medlem av vår kirke og Guds familie på jorden.

Du kan registrere din forespørsel om dåp elektronisk, og velge dato og ønsket kirke ut fra hva som er ledig for dåp i våre kirker.
Fødselsattest for barnet kan du nå hente elektronisk fra Altinn, og laste opp ved registreringen.
I tillegg skal dere velge faddere til barnet. Det skal være minst to faddere og høyst seks faddere. Fadderne må ha fylt 15 år, og være medlem av den norske kirke eller være andre kristne som ikke forkaster barnedåpen.
Når du velger faddere, så tenk på at det bør være noen som du og barnet kan ha tillit til. Det er fint å bruke besteforeldre som faddere, men husk på at noen av fadderne bør være på din egen alder eller yngre. Tenk på at fadderne skal være noen som kan hjelpe deg med å oppdra barnet ditt i den kristne tro.

Tilbake